Friskvård
 
Min Hälsa - friskvård, kosttillskott och läkemedel!
  Fetma Läkemedel Friskvård Hårvård  
 


Hem
Apotek
Friskvård
»
Allergier
»
Banta
»
Depression
»
Hantera Stress
»
Kostens Betydelse
»
Magproblem
»
Meditation
»
Motverka Åldrande
»
Motion
»
Sluta Röka
»
SPA resor
»
Sömnproblem
»
Smärta och Värk
Kosttillskott
Hudvård
Hälsoböcker
Länkar

 

https://www.ekensassistans.se/personlig-assistans-trelleborg/

 

Problem med finnar?
Clearly Gone tar bort orsaken till problemet så att Du slipper finnar och pormaskar...
Läs mer » »

 

Omega 3
Sänker det onda kolesterolet samt andra riskfaktorer. Ger minskad risk för hjärt- och kärlproblem
  Läs mer » »

Hem    Friskvård   Depression och Ångest

 

Depression och Ångest

Depressioner till de stora folksjukdomarna. 40 procent av kvinnorna i västvärlden och 25 procent av männen riskerar att någon gång under sitt liv drabbas av en depression att de behöver professionell hjälp.

Det är naturligt att reagera med sorg och nedstämdhet i olika skeden av livet. Det kan vara reaktioner på förluster eller livssituationer man inte klarar av. Sådana naturliga reaktioner är nödvändiga för att man ska kunna finna nya vägar i livet. Den som drabbats av depression talar inte så ofta om sin sjukdom. Det betyder också att många inte söker hjälp, dels på grund av skuldkänslor, dels på grund av att de inte känner till att det finns effektiv hjälp att få. Många tolkar den depressiva läggningen som en del av personligheten.

Ångest har många betydelser, inre spänning till allmän oro och olust till skrämmande panik. Det är normalt att känna oro, ängslan och ångest; det hör livet till och kan tolkas som en varning om att något i livssituationen inte är bra. Normal ångest kan få oss att ta itu med frågor som vi kanske skjutit upp.
Läs mer:
Netdoktor Depression
Depressionslinjen

 

 

Kosttillskott kan begränsa depression

En vetenskaplig studiefrån Cambridge University visar att en diet med multivitaminer och omega-3-fettsyror gör att personer blev mindre inbundna, sov bättre och fick mer tålamod. De blev på bättre humör och därmed mindre nedstämda.
Läs mer:
Vitaminer » »
Omega 3 » »

 


Läkemedelsbehandling

Prozac

I Sverige kallas det oftast för Fontex. Prozac befriar dig från depression. Om en persons serotonin halt i hjärnan är låg, kan en person känna sig nedstämd, få ångest, sömnproblem och koncentrationssvårigheter. Prozac återställer halten av serotin i hjärnan. För bästa resultat, ta Prozac vid samma tidpunkt varje dag.
Läs mer » »

 

Seroxat

Seroxat är ett av de bästa antidepressiva läkemedel för att bli av med ångest och depressione. Seroxat botar depressioner och ångest med minimala sideffekter. Ökar cellernas kommunikationer i hjärnan.
Läs mer » »


Någonstans finns glädjen : för dem som lider av depression och deras anhöriga

Författare: Ben Furman och Jussi Valtonen

Detta är en lättillgänglig, men samtidigt kunskapsrik, bok om ett svårt ämne. Författarna behandlar depressioner ur olika aspekter – hur man skiljer depression från övriga psykiska sjukdomar, hur depressioner brukar indelas samt hur en depression lätt kan förväxlas med andra tillstånd, t ex sorg, ensamhet, kriser och etiska konflikter. De diskuterar också kortfattat olika teorier om vad depression beror på – är det en hjärnsjukdom eller har depressionen sin rot i onda barndomsupplevelser?

Mer om Någonstans finns glädjen > >


Litteraturtips

Att Ta Sig Upp När Man Är Nere

Att Ta Sig Upp När Man Är Nere
av Tanner, Susan, Ball, Jillian

Hjälp Till Självhjälp Vid Depressione. Depressioner är vanliga, så vanliga att de har kallats för "själens förkylningar". Genom att lära oss att styra våra tankar kan vi påverka vår sinnesstämning och ta oss ur depressiva onda cirklar.

Pris: 47:-

Beställ Här!

 

Bygg upp ditt självförtroende

Bygg upp ditt självförtroende
av Atkinson, S

En lättläst och mycket sympatisk bok om hur man kan gå till väga för att bättra på sin självkänsla. Den person som har dålig självkänsla har byggt upp en mur av självförakt omkring sig.

Pris: 83:-

Beställ Här!

 

Depression

Depression
av Gustavsson, Christina

Depression är en av våra stora folksjukdomar. Man räknar med att mer än en fjärdedel av alla människor har en depression någon gång. Den här boken kan göra det möjligt att upptäcka symtomen, så att många fler söker läkare för att få hjälp.

Pris: 108:-

Beställ Här!

 

Depression en vanlig sjukdom

Depression en vanlig sjukdom
av Wasserman, D

Författaren tar upp hur sjukdomen depression skiljer sig från den helt naturliga nedstämdhet som kan drabba alla då och då. Vidare behandlas årstidsbundna depressioner, förhållandet mellan kön och depressionsbenägenhet, äldre och depression, depression vid missbruk, ätstörningar och sömnproblem.

Pris: 155:-

Beställ Här!

 

Depressionens demoner

Depressionens demoner
av Andrew

Med sin bok Depressionens demoner ökar Andrew Solomon förståelsen för och kunskapen om en av vår tids folksjukdomar - depression. Genom sina egna och andras erfarenheter av depression och genom studier i vetenskaplig forskning ger Solomon en översikt av sjukdomen ur en mängd olika aspekter.

Pris: 203:-

Beställ Här!

 

 

Upp till toppen

 

Copyright © Min-Halsa.se 2007

Hem: Apotek: Friskvård

Syns bäst i IE 1024 * 76
Med sök från:
AltaVista| DMOZ| Eniro| Google| MSN| Spray| Yahoo